unfiform

Nieuws SV AVRM

Schieten met de Steyr AUG STG-77


Steyr AUG STG-77

Steyr AUG is een serie vuurwapens die in 1977 verscheen, van het Oostenrijkse bedrijf Steyr MannlicherAUG staat voor Armee-Universal-Gewehr, wat "Universeel Leger Geweer" betekent. De naam Steyr AUG wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar een specifiek wapen, en dan met name de eerste versie, die een 5,56×45mm NAVO-aanvalsgeweer was met een opvallend groen frame met ingebouwde kijker. Sindsdien zijn er verschillende wapens uitgegeven waaronder een machinepistool, een scherpschuttersgeweer en een licht machinegeweer. Het wapen is geëxporteerd naar meer dan twintig landen en is het standaardwapen van AustraliëLuxemburgNieuw-ZeelandOostenrijkIerland en eens Maleisië.

Bijzonder aan het wapen is dat het een zogenaamd bull-pupgeweer is; dit betekent dat het vuurmechanisme en het magazijn achter de trekker zit. Hierdoor is de loop langer zonder dat het geweer in zijn geheel langer wordt en is het wapen dus meer accuraat dan andere wapens met dezelfde lengte. De Steyr AUG was een van de eerste bull-pupvuurwapens die in veel landen gebruikt werd en wordt vaak gezien als de eerste succesvolle bull-pup. Ook bijzonder is dat de buitenlaag van het wapen van polymeren is gefabriceerd, iets dat vrij nieuw was voor de tijd waarin de AUG uitgebracht werd.

STG-77STG-77

STG-77STG-77

STG-77STG-77

STG-77STG-77

STG-77STG-77

NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren