unfiform

Defensie Nieuws

Nieuwsberichten op Defensie.nl
  1. Hulpgoederen en apparatuur om coronapatiënten in het Caribisch gebied te behandelen zijn per C-17 transportvliegtuig onderweg naar Sint Maarten. Het toestel vertrok vanmorgen rond 07.00 uur vanaf Vliegbasis Eindhoven nadat het was geladen door Nederlandse militairen.
  2. Verhalen van veteranen. Wat minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten betreft zijn ze de moeite waard. “Die verhalen moeten we blijven vertellen, ook in deze moeilijke tijd”, vindt ze. “Onze vrijheid is kwetsbaar. Daar worden we door de coronacrisis weer aan herinnerd. Omdat we niet bij elkaar kunnen komen om te herdenken dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd.”
  3. De Nederlandse Veteranendag op 27 juni in Den Haag gaat niet door. Dat heeft het Dagelijks Bestuur van het Nationaal Comité Veteranendag gisteren besloten. De reden is het COVID-19-virus.
  4. Defensie heeft 500 kaarthouders voor de politie geprint. Die klikt ze aan de wapenstok en kan zo op 1,5 meter afstand identiteitsbewijzen controleren. Deze manier van werken gaat verspreiding van het COVID-19-virus tegen.
  5. Militaire muziek staat symbool voor kracht en samenwerking. Precies wat nodig is tijdens de coronacrisis. 130 militaire muzikanten kwamen daarom in actie. Ze namen ieder voor zich hun deel van een militaire mars op. Digitale techniek bracht de muzikanten vervolgens samen in een muziekclip. Om zo hulpdiensten en zorgverleners een hart onder de riem te steken.
  6. De focus van Defensie ligt vanwege de coronacrisis op het leveren van militaire steunverlening in Nederland. Militairen zijn op vele fronten in touw. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 25 tot en met 31 maart.
  7. Zo’n 90 militair verpleegkundigen en 20 militair artsen gaan deze week aan de slag in verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen in het land. Ze ondersteunen daar het zorgpersoneel dat onder druk staat vanwege het grote aantal coronapatiënten. 
  8. Onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn breekt haar reis nabij Schotland af omdat een aantal van de 58 bemanningsleden het COVID-19-virus heeft of had. Gisteren zijn 15 militairen met milde griepverschijnselen getest om vast te stellen of zij als gevolg van het virus antistoffen hebben aangemaakt. Dat bleek bij 8 van hen het geval.
  9. Defensie stelt nog eens 25 beademingsapparaten beschikbaar aan ziekenhuizen door heel Nederland. Begin deze week leverde Defensie er ook al 40.
  10. Het patrouilleschip Zr.Ms. Zeeland wordt het nieuwe stationsschip in het Caribisch gebied. Vrijdag vertrekt het schip naar Curaçao om Zr.Ms. Groningen af te lossen die tijdelijk terugkomt naar Nederland. De wissel is een gevolg van de coronapandemie. Zr.Ms. Zeeland, met aan boord een NH90-gevechtshelikopter, blijft voor 3 maanden in ‘de West’.
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren