unfiform

Defensie Nieuws

Nieuwsberichten op Defensie.nl
  1. Net nu de marine aan de beurt was om de internationale diepduikoefening Deep Divex te organiseren, leek de coronacrisis daar een streep door te zetten. Defensie Duikgroep liet zich echter niet uit het veld – in dit geval het water – slaan. Samen met de Belgische marine viel er in het water bij Curaçao de afgelopen weken toch tot op grote diepten te duiken.
  2. Het Korps Mariniers krijgt vanaf 2024 de beschikking over 124 nieuwe rupsvoertuigen. Deze vervangen een deel van de verouderde Bandvagn 206- en Viking-voertuigen. Dat meldde staatssecretaris Barbara Visser gisteren aan de Tweede Kamer.
  3. De delen van de gecrashte NH90-helikopter zijn op Vliegbasis Gilze-Rijen. Het toestel verdween 19 juli in het Caribisch gebied in zee. De wrakstukken zijn de eerste week van september geborgen en per schip naar Nederland gekomen. Gisteravond zijn ze over de weg naar de Brabantse basis gebracht.
  4. “Jullie inzet is van groot belang voor de veiligheid van Europa en is een tastbare uiting van de bijzondere band tussen Nederland en de Baltische landen.” Die lovende woorden van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken waren bedoeld voor de ongeveer 230 Nederlandse militairen in Litouwen.
  5. “Het European Air Transport Command (EATC) is hét schoolvoorbeeld van hoe je door slimme en efficiënte samenwerking de Europese slagkracht vergroot.” Minister Ank Bijleveld-Schouten zei dit naar aanleiding van het 10-jarig jubileum van het EATC op Vliegbasis Eindhoven.
  6. Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft voor de 3e keer deze maand een drugstransport onderschept in het Caribisch gebied. Het patrouilleschip wist eergisteren met de Kustwacht Caribisch gebied een zeilboot met 80 kilo cocaïne aan boord te stoppen.
  7. Defensie heeft eerste luitenant Ed Branse excuses aangeboden omdat hij persoonlijk is benadeeld. Dat gebeurde nadat hij eind 2014 misstanden bij de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee had gemeld. Deze bekendmaking was in het belang van de BSB, het daar werkende personeel en de door deze brigade te beschermen personen.
  8. Het aanmeten van de nieuwe helm en uitrusting komt inmiddels goed op gang. Dat is mede te danken aan de STRONG-pasmobiel. Deze ‘mobiele paskamer’ doet de komende maanden in heel Nederland Defensieterreinen aan. Vandaag bezocht staatssecretaris Barbara Visser legerplaats Oirschot, thuisbasis van 13 Lichte Brigade. Hier kunnen momenteel militairen nieuwe uitrusting aanmeten in de pasmobiel. 
  9. In de boekhandel ligt vanaf vandaag ‘Nederland uit de lucht geschoten’. De editie is samengesteld door Judith Moortgat en bevat vele luchtfoto’s uit de periode 1916-1939. Het zijn de oudste luchtfoto’s van Nederland die er zijn. Minister Ank Bijleveld-Schouten kreeg vandaag het 1e exemplaar tijdens de presentatie op het ministerie Den Haag.
  10. Het kabinet heeft vandaag het parlement ingelicht over de nieuwe fase van de Nederlandse inzet in de strijd tegen ISIS in Irak: een verschuiving van training naar advisering van de Iraakse veiligheidssector. Daarnaast heeft de Belgische regering Nederland verzocht om bij te dragen aan de force protection van de Belgische F-16’s die vanuit Jordanië de strijd tegen ISIS voeren.
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren