unfiform

Defensie Nieuws NL

Nieuwsberichten op Defensie.nl
  1. Zo’n 20 landmachtmilitairen helpen vandaag en morgen bij de inrichting van paviljoens in Almere. De bedoeling is dat daar zo’n 450 asielzoekers kunnen verblijven. De bijdrage van Defensie is op verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
  2. Het kabinet heeft vandaag definitief besloten om volgende maand een C-130 Hercules-transportvliegtuig inclusief bemanning en ondersteunend personeel naar Mali te sturen. Het toestel wordt daar 6 maanden ingezet als bijdrage voor de VN-missie MINUSMA.
  3. “Vrijheid is een groot goed. Je kan het niet voor lief nemen en het is niet gratis.” Dat zei Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim vandaag in Zwolle. Hij sprak daar in het kader van het Nationaal Gesprek over Vrijheid met 75 VeVa-studenten van het Deltion College.
  4. Het Sectoroverleg Defensie (SOD) heeft niet geleid tot een onderhandelaarsresulaat. Wel is vastgesteld wat er op dit moment maximaal haalbaar is. De bonden gaan dat voorleggen aan hun leden en vragen wat zij daarvan vinden.
  5. Sergeant van de mariniers Frank heeft gisteren in Doorn het Draaginsigne Gewonden gekregen. Deze onderscheiding gaat naar militairen en veteranen die onder oorlogsomstandigheden of tijdens vredesoperaties lichamelijk of psychisch letsel hebben opgelopen. De sergeant kreeg het eerbewijs uit handen van de commandant van het Korps Mariniers brigadegeneraal der mariniers Jan Hut.
  6. Mijnenbestrijdingsvaartuigen van de NAVO bevaren vanaf vandaag de Noordzee op zoek naar explosieven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De mijnen en bommen leveren een gevaar op voor met name de visserij. Gisteren nog bracht de marine Zr.Ms. Zierikzee in stelling om voor de havenloop van Rotterdam een 1.000-ponder te ruimen. Deze was eerder opgevist door een vissersboot.
  7. In Tel Aviv zijn vandaag afspraken gemaakt over de toekomst van de defensiesamenwerking tussen Nederland en Israël. Daarbij is een Memorandum of Understanding getekend dat het raamwerk vormt voor die samenwerking. Dit gebeurde tijdens de bilaterale gesprekken die Defensie jaarlijks met Israël voert.
  8. Militaire eenheden mogen in Nederland de openbare weg weer op met de Scania Gryphus High Operational in combinatie met de ISO-standaard-8-voet container. Er is een ontheffing gegeven voor de combinatie, die officieel enkele centimeters te hoog is.
  9. De eerste van 128 CV90-infanteriegevechtsvoertuigen van de Koninklijke Landmacht is voorzien van rubber band tracks. Het is de opmaat naar een volledige modernisering van de CV90. Die tracks zijn noodzakelijk om het toekomstige gewicht van de nieuwe systemen te compenseren. Mooie bijkomstigheid is dat ze geluid en trillingen in het voertuig verminderen. Bovendien gaat het brandstofverbruik omlaag. Gisteren was de officiële presentatie van het voertuig.
  10. 2 Surinaamse militairen maken vanaf Curaçao kennis met taken en manieren van opereren door de Koninklijke Marine en de Kustwacht Caribisch Gebied. Ze doen onder meer ervaring op aan boord van het ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan en kustwachtcutter Jaguar. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 6 tot en met 12 oktober.
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren