unfiform

Defensie Nieuws NL

Nieuwsberichten op Defensie.nl
  1. Na dagenlang gekampt te hebben met extreme wateroverlast is in Limburg begonnen met de opruim- en herstelwerkzaamheden. De tienduizenden zandzakken die afgelopen week onder meer door militairen zijn geplaatst worden stuk voor stuk weer van dijken en straten gehaald. Een pittige, maar noodzakelijke klus. 
  2. Honderden mensen evacueren, 10 duizenden zandzakken vullen en plaatsen en vele wegen weer begaanbaar maken. Zo’n 800 militairen waren dag en nacht in touw om de inwoners van het door overstromingen getroffen Limburg te helpen. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 14 tot en met 20 juli. 
  3. Na eerdere ondersteuning aan de veiligheidsregio’s Limburg-Zuid en -Noord gaat de landmacht nu het Waterschap in Limburg helpen. Dat heeft zelf te weinig capaciteit om voor het komend weekend alle geplande opruim- en herstelwerkzaamheden af te krijgen. Ook zijn meerdere locaties niet bereikbaar voor groot materieel. Hierdoor moeten hulpverleners veel van deze werkzaamheden met de hand uitvoeren.
  4. 39 militairen van de zogenoemde Compagnie in de West op Curaçao zijn positief getest op het coronavirus. Zij verblijven in isolatie op marinebasis Parera. De rest van de compagnie is in quarantaine gegaan om verdere verspreiding te voorkomen.
  5. Voor de militairen die afgelopen dagen in Limburg hielpen tijdens de wateroverlast zit het werk erop. Vandaag reden ze met vrachtwagens nog een pendeldienst voor bewoners van Bergen. Het Maasdorp was een aantal dagen geïsoleerd door hoogwater. Dankzij de pendel konden bewoners van en naar hun huis. Ook werd de  noodbrug over de Geul in Valkenburg vanochtend weer afgebroken, nadat de oorspronkelijke brug was gerepareerd.
  6. De bijzondere database die het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) sinds vrijdag digitaal beschikbaar stelt, is al 1.200 keer bezocht. Het gaat onder meer om 22.500 persoonsdossiers van Nederlandse krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een deel ervan bevat ook pasfoto’s.
  7. De inzet van Defensie in het door overstromingen getroffen Limburg ging deze zaterdag onvermoeid door. De militairen zetten zich vooral in bij het plaatsen van zandzakken.
  8. Zojuist is de dijk doorgebroken van het Julianakanaal bij Meerssen en Bunde. De militairen in de omgeving zijn door de Veiligheidsregio Limburg-Zuid gevraagd om de brandweer te ondersteunen. Samen wordt geprobeerd om het gat in de dijk te dichten.
  9. Een NH90-maritieme gevechtshelikopter en een duikteam staan stand-by voor mogelijke ondersteuning van de Belgische hulpdiensten. Naar aanleiding van de watersnood in de regio rond Luik heeft België haar EU-partners om hulp gevraagd.
  10. De noodbrug die militairen in het Limburgse Valkenburg vannacht hebben gelegd, is klaar voor gebruik. Genisten van 105 Waterbouwcompagnie gingen in de kleine uurtjes aan de slag in de Wilhelminalaan.
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren