unfiform

Nieuws SV AVRM

Inschrijving UBO’s

(bron: KNSA)

Als het goed is, zijn in de afgelopen tijd de meeste schietsportverenigingen benaderd door de Kamer van Koophandel (of worden dat in de komende weken nog) om hun zogenaamde UBO’s (Ultimate Benificial Owners) in te schrijven.
Voor de meeste schietsportverenigingen geldt – zo verwacht de KNSA – dat zij niet zullen beschikken over UBO’s. Dit zijn immers personen die meer dan 25 procent stemrecht hebben of personen die feitelijk de zeggenschap op basis van andere middelen over de vereniging hebben.
De KNSA gaat ervan uit dat dit voor schietsport-verenigingen niet van toepassing is en dus ook de inschrijving van UBO’s niet opportuun is. Dat betekent echter niet dat verenigingen hierin helemaal geen actie hoeven te verrichten.

Wanneer er feitelijk geen UBO’s zijn, moeten namelijk nog wel de zogenaamde “hoger leidinggevenden” van de vereniging als UBO worden ingeschreven. Dat zijn degenen die ook als bestuurders van de vereniging in het handelsregister van de Kamer van Koophandel staan ingeschreven. Verenigingen hoeven hiervoor ook geen extra documenten bij te voegen.
Eigenlijk is alle informatie die de verenigingen in dat geval moeten verstrekken, dezelfde als die de vereniging moeten verstrekken bij de inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (inclusief kopie van de ID-bewijzen). Wanneer derden een uittreksel opvragen, zijn daarin alleen de namen en niet de adresgegevens van de bestuurders zichtbaar.

knsa

NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren