unfiform

Nieuws SV AVRM

Afschaffing 1,5-meter-afstandregel en invoering coronatoegangsbewijs (Update)

(Bron: KNSA)

Per 25 september 2021 zijn door het kabinet weer nieuwe versoepelingen aangekondigd. De belangrijkste wijziging voor de sport en dus ook de schietsport, is het afschaffen van de 1,5-meter-afstandmaatregel. Dat betekent dat ook in de schietsport – daar waar tot voor kort gold ‘als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden, dan moet dat worden toegepast’ – dat niet langer verplicht is. Schietsportverenigingen kunnen vanaf dan dus hun schietbanen weer volledig openstellen en alle schietpunten weer gebruiken. Een registratieplicht was er al niet meer, maar de meeste schietsportverenigingen deden en doen dat toch al met het presentieregister. De KNSA adviseert schietsportverenigingen om, wanneer er grote drukte kan ontstaan, een reserveringssysteem te blijven toepassen. De KNSA adviseert haar verenigingen ook om zoveel als mogelijk is de hygiënemaatregelen te blijven uitvoeren.

Coronatoegangsbewijs voor sportkantines

Het kabinet heeft voorts besloten dat voor een aantal sectoren het gebruik van het coronatoegangsbewijs (ook wel de ‘coronapas’ genoemd) per 25 september 2021 verplicht is. Die verplichting geldt voor culturele instellingen, evenementen, sportwedstrijden en voor de horeca.
Dat geldt dus ook voor sportkantines (dat zijn immers horecagelegenheden).
Een uitzondering is gemaakt voor de terrassen, en dat geldt dus ook voor de terrassen bij sportkantines.
Iedereen krijgt een coronatoegangsbewijs wanneer hij of zij volledig is gevaccineerd, een geldig herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud heeft. Deze maatregel geldt in ieder geval tot november 2021, wanneer het kabinet de maatregelen gaat evalueren.

Schietsportverenigingen hoeven dus hun leden, wanneer die leden uitsluitend schietsportactiviteiten verrichten, niet te controleren op het coronatoegangsbewijs, maar wel wanneer hun leden in de kantine willen verblijven.
Dat controleren kan eenvoudig door het gebruik van de CoronaCheck Scanner die te downloaden is door iedereen die over een smartphone beschikt. 


Update:

In het NOC*NSF Protocol Verantwoord Sporten is nader aangeduid op welke wijze aan deze maatregel voor sportkantines uitvoering moet worden gegeven. De KNSA adviseert schietsportverenigingen dat Protocol goed door te lezen; in het bijzonder voor wat betreft het gebruik van sportkantines. Zo zijn er versoepelingen voor sportkantines wanneer eten en drinken buiten de kantine wordt afgehaald. En ook kunnen er voorzieningen worden getroffen wanneer de sportaccommodatie uitsluitend via de kantine bereikt kan worden.

Voor het Protocol klik hier: Protocol Verantwoord Sporten (geldig vanaf 25 september) 


knsa

NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren