unfiform

Nieuws SV AVRM

Rechtszaak tegen de heffing van leges

(Bron: https://www.facebook.com/vuwa.peter)

In aansluiting op ons eerdere verslag van 09-01-2021 op Peter Vuwa, waarbij de rechter in Utrecht de zaak wel heel erg makkelijk afwees door zich vierkant achter de besluiten van de minister van V&J te scharen.
Een dergelijk standpunt van een rechter die zich met een Jantje-van-Leiden van een rechtszaak denkt te kunnen ontdoen is natuurlijk niet anders dan belachelijk...
Dus werd het tijd om deze zaak anders aan te pakken.

De uitdaging in dit soort zaken is, om de juiste manier te vinden om dergelijke zaken succesvol aan te vliegen.
Daarom zal je dergelijke zaken bij een rechter ook niet snel kunnen oplossen.
Gelukkig is daarvoor een Raad van State (RvS) in het leven geroepen; de RvS is een onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur en de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. Met andere woorden: de RvS staat boven de rechter en kan in die hoedanigheid uitspraken van de rechter vernietigen en vervangen.

Onlangs werd er weer een rechtszaak over de leges, die in onze optiek onterecht geheven worden, gevoerd door een andere schutter in de Rechtbank Zeeland-West Brabant te Breda, waarvoor wij afgelopen week aanvullende onderbouwing van ons verweerschrift voor deze zaak hebben aangeleverd.
Met deze aanvulling werden een aantal nieuw feiten en belichting van gedragingen van politie en Justis, samen met een aantal juridische argumenten aangevoerd waar de rechter zich over buigen mag.
Mocht deze rechter zich ook achter de besluiten van de minister van J&V scharen, dan ligt de weg open om deze zaak aan de RvS voor te leggen en door hen te laten beslechten.

Zoals gebruikelijk zal een uitspraak uiterlijk binnen 6 weken volgen, welke we natuurlijk met jullie zullen delen via Peter Vuwa en onze website.
 
De Rechtspraak
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren