unfiform

Nieuws SV AVRM

Terugkeer lockdown verandert niets voor de schietsport

(Bron: KNSA)

De persconferentie van het Nederlandse kabinet op 17 november jongstleden stond vooral in het teken van een terugkeer naar de gedeeltelijke lockdown zoals die per 13 oktober 2020 was afgekondigd. Voor de maatregelen die toen werden afgekondigd voor de sport en in het bijzonder de schietsport, verwijzen wij naar ons nieuwsbericht van 14 oktober 2020. Er is met deze persconferentie per 19 november een einde gekomen aan een aantal verscherpingen die 14 dagen van kracht zijn geweest. Zoals al eerder gemeld, zullen de maatregelen zoals op 13 oktober afgekondigd, in ieder geval tot medio december van toepassing blijven en dat betekent dus:

  • individueel sporten is toegestaan met inachtneming van 1,5 meter afstand en maximaal 30 personen in één ruimte
  • het organiseren van KNSA-wedstrijden en KNSA-kampioenschappen is niet toegestaan
  • een interne verenigingscompetitie is geen bezwaar
  • de sportkantines, kleedkamers en doucheruimtes moeten gesloten blijven.

Mondkapjesplicht per 1 december 2020 niet voor schietsportverenigingen:

Het kabinet zal per 1 december aanstaande het dragen van mondkapjes verplicht stellen in publieke ruimtes. Omdat accommodaties van schietsportverenigingen niet tot publieke ruimtes behoren, geldt deze verplichting dus niet voor schietsportverenigingen. Het staat verenigingen vrij om zelfstandig een dergelijke plicht wel in te voeren.

knsa

NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren