unfiform

Nieuws SV AVRM

Van SLA naar sniper

Bron: Defensie.nl

Schietterein Kamp Elsenborn dwingt scherpschutters tot ‘hoger’ nadenken

Een knakkend twijgje of een ritselend blaadje kunnen een sniper de das omdoen. De schutters lange afstand (SLA) van 17 Infanteriebataljon Garde Fuseliers Prinses Irene zijn zich daarvan bewust. Maar ernaar handelen, is duidelijk nog een tweede. Tijdens recente sluipoefeningen op schietterrein Kamp Elsenborn zie je regelmatig beweging in het struikgewas. 

Dat je niet zomaar sniper voor je naam mag zetten, weten de marksmen inmiddels wel. Na 10 weken stalken (jargon voor sluipen, red.)  in de Belgische Ardennen blijkt dat kunstje moeilijker dan verwacht. Nu maakt het gros van de 20 specialist-scherpschutters in België pas voor het eerst kennis met het ‘lezen’ van het landschap en hoe er in op te gaan. Alleen met die kwaliteiten kunnen ze ongezien waarnemingen doen of in een optimale vuurpositie komen. Gelet op het aanvangsniveau van de mannen, toont commandant SLA-groep sergeant-1 Mike zich opgetogen. Duidelijk is dat ze het stalken nog niet in de vingers hebben. Maar iedere keer dat ze te velde gaan, winnen ze wel aan ervaring. Dat is precies waar de in totaal 12 weken training om draait. Snipers maken deel uit van het nieuwe operationele concept van 13 Lichte Brigade. Alleen heeft ze geen snipers, maar schutters lange afstand (SLA). Het ligt voor de hand hun kwaliteiten verder uit te bouwen.

Het overgrote deel van de marksmen is een kei in de bediening van het Accuracy .338 Lapua Magnum snipergeweer. Het ontbreekt de schutters vooral aan kennis en ervaring in het landschap op te gaan.

Lees het complete artikel hieronder verder (met mooie fotos):

 https://magazines.defensie.nl/landmacht/2015/11/03_van-sla-naar-sniper

 

accuracy international rifle

NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren